Pasaran Bon Jadi Tumpuan Bagi Dapatkan Indikasi Lanjutan! Ini Yang Berlaku Pada Pada Pasaran Bon

187

Dilaporkan bahawa dana bon A.S. menarik aliran masuk mingguan terbesar dalam tempoh 18 bulan berikutan terdapat tanda-tanda bahawa inflasi yang semakin berkurangan akan meningkatkan harapan Rizab Persekutuan mungkin mengurangkan saiz kenaikan kadar faedahnya.

Data Refinitiv Lipper menunjukkan dana bon A.S. menarik pembelian bersih bernilai $10.52 bilion, aliran masuk mingguan terbesar sejak akhir Jun 2021.

Data yang dikeluarkan pada hari Khamis menunjukkan harga pengguna A.S. jatuh secara tiba-tiba buat kali pertama dalam lebih 2-1/2 tahun pada bulan Disember di tengah-tengah kejatuhan dalam harga petrol dan barangan lain, menunjukkan bahawa inflasi kini berada pada aliran menurun yang berterusan.

Dana bon boleh cukai AS menerima $8.8 bilion, aliran masuk mingguan terbesar sejak akhir Jun 2021, manakala dana bon perbandaran menarik $1.74 bilion bersih.

Pelabur bertindak dengan membeli dana gred pelaburan pendek A.S. sebanyak $3.63 bilion dalam pembelian bersih mingguan mereka yang paling meluas sejak Jan 2022, manakala dana bon kerajaan yang menghasilkan hasil tinggi, pendapatan tetap boleh cukai domestik am dan kerajaan masing-masing menerima $2.35 bilion, $1.82 bilion dan $927 juta.

Aliran keluar daripada dana ekuiti jatuh ke paras terendah lapan minggu sebanyak $2.01 bilion. Dana pertumbuhan dan nilai A.S. kekal tidak disenangi, dengan nilai jualan bersih masing-masing kira-kira $4 bilion dan $757 juta.

Walau bagaimanapun, beberapa dana sektor sedang menjadi perhatian dengan para pelabur mula membeli dana sektor perindustrian, kewangan dan bahan bernilai bersih $1.13 bilion, $477 juta dan $435 juta.

Sementara itu, dana pasaran wang mencatatkan $17.22 bilion dalam aliran keluar selepas dua minggu aliran masuk.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat