Data Keyakinan Pengguna CB Undang Kebimbangan! Ini Perkara Perlu Diketahui “Trader”

555

Sejumlah laporan  telah dikeluarkan pada hari ini. Conference Board adalah yang paling diperhatikan dan dijangka akan menunjukkan penurunan sedikit berbanding bulan Ogos. Selain data CB, pelabur juga memerhatikan indeks Richmond Fed untuk September dan data jualan rumah baru untuk Ogos. Laporan menunjukkan untuk indeks Richmond Fed sebagai kejutan positif manakala data jualan rumah baru sedikit di bawah jangkaan.

Data CB membawa indikasi pengguna Amerika Syarikat merasa kurang yakin bulan ini, terutamanya tentang masa hadapan, kerana ramalan bahawa kadar faedah akan kekal tinggi untuk tempoh yang panjang. Kepercayaan pengguna Amerika Syarikat merosot bulan ini, terutamanya tentang unjuran kehadapan.

The Conference Board, sebuah kumpulan penyelidikan perniagaan, berkata bahawa indeks kepercayaan penggunaannya turun kepada 103 pada bulan September daripada 108.7 pada bulan Ogos. Penganalisis mengharapkan penurunan yang lebih kecil, kepada bacaan 105.

Indeks ini mengukur penilaian Amerika terhadap keadaan ekonomi semasa dan pandangan mereka untuk enam bulan akan datang.

USD mengalami penurunan selepas data diumumkan. Walau bagaimanapun, tindak balas pasaran adalah minima dengan EURUSD meningkat sekitar 0.05% dalam minit pertama perdagangan manakala USDJPY merosot sekitar 0.1%.

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat