Harga Minyak Berjaya Buat Kebangkitan Semula

102

Kemerosotan US dolar dimanfaatkan oleh pasaran minyak mentah untuk mencatat sedikit keuntungan setelah berhari-hari terperangkap di paras terendah.

Menjelang penghujung sesi Asia, niaga hadapan minyak mentah Brent didagangkan pada $89 setong manakala dagangan WTI Amerika Syarikat pula lebih tinggi $81 setong.

Kedua-dua penanda aras telah melantun semula selepas menyentuh paras terendah sembilan bulan pada minggu ini.

Ini disokong oleh penurunan US dolar dan penurunan tidak dijangka dalam bekalan minyak mentah Amerika Syarikat sebanyak 215,000 tong pada minggu lepas.

Pentadbiran Maklumat Tenaga (EIA) turut melaporkan pengurangan yang lebih besar daripada jangkaan sebanyak 2.4 juta tong.

Bacaan ini sedikit sebanyak membantu meredakan kebimbangan pasaran terhadap permintaan yang semakin berkurang di Amerika Syarikat.

Tumpuan kini beralih kepada data pembuatan China yang akan dikeluarkan pada hari Jumaat, di mana ia dijangka terus menunjukkan penurunan dalam aktiviti perindustrian yang juga bermaksud permintaan minyak yang terhad dari pengimport terbesar dunia itu.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat